Stojan a zákaz

Please sign in to vote.

Added by schunka

Po neuvěřitelně dlouhé době, se tento prostor dá využít. Snahy MČ chválím a jsem vesměs rád za změny vedoucí k využití "eráru" všemi. Teď ovšem musím přidat to očekávané ale.
Že jde o čistě in-line dráhu omezuje její využití, a to dle řádu dost zásadně (viz. foto). Podle pravidel cestu nesmí použít nikdo jiný než bruslaři, což je velmi zhusta porušováno, zejména chodci, ale i cyklisty.
To, že na kole musím ujet o cca 50 m navíc, tím že nevyužiji kratší in-line dráhu mi vážně nevadí. Příčí se mi ale to omezení. Velmi často jsou na dráze děti na kolech (pro něž a je to skvělá volba na kraji sídliště), které sem ovšem podle pravidel nesmí. Ani jejich pěší rodičovský doprovod, nemluvě o psovi na vodítku, kterého ti rodiče vedou. Samozřejmě tudy nemohou projet ani koloběžkáři či skateboardisté z nedalekého skateparku.
To vše bych ještě nějak dokázal rozchodit. Největší špek je pro mě betonový cyklostojan na prostředním trojúhelníku. To, že je příliš blízko dráhy, a při jeho použití, by kolo do této zasahovalo je jen taková třešinka na dortu. Ovšem ta nesmyslnost je úplně dechberoucí. Nebo snad někdo předpokládal, že si bruslař přivede kolo doprostřed dráhy a tam ho nechá a bude jezdit okolo, aby kolo opět odvedl. Jinak přeci není možné ho tam podle pravidel dostat.
Byl bych moc rád, kdyby mi celou tuhle problematiku někdo dokázal objasnit, abych si nepřipadal jako v Absurdistánu.
Ideláním řešením by bylo uvolnění pravidel - neomezovat tak striktně, povolit další účastníky, případně pouze vyznačit, že jde primárně o in-line dráhu, ale abychom se k sobě chovali ohleduplně. Stejně jsem tam ještě nepotkal nikoho, kdo by případné porušení pravidel trestal. A pokud MČ nechce na dráze cyklisty, tak přesunout i ten stojan někam, kde ho legálně bude možné použít.

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top